Szeretettel köszöntelek a Tudásháló klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tudásháló klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tudásháló klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tudásháló klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tudásháló klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tudásháló klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tudásháló klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tudásháló klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 17 éve
A bajai halászlé, a szegedi halászlé, a debreceni töltött káposzta, a gyulai kolbász, a szegedi téliszalámi stb. mindenkinek ismerős. Mennyi dolog van még amit nem tud mindenki ! Nagymamák titkos receptje, szakácsnők lakodalmi fogásai..... Vendégcsalogató falatok ! Ugye Te is tudsz ilyent ?
Hozzászólások eddig: 3
[Törölt felhasználó] üzente 17 éve
Véletlen elmentettem a folytatás ez lett volna: Nagymamám mindig azt főzte, aminek épp az évszakok szerinti ideje volt. Nagyon ritkán vett az ún. primőröket is, amiket már egész évben lehet kapni. Minden évszaknak saját ételei voltak. A nyár az csupa-csupa zöldből, gyümölcsből, és sok-sok levesből állt. Hétköznapokon szinte nem is volt húsból készült étel. Tojásból készült ételek viszont készültek. Egy-egy finom zöldségleves után sütött valami finomságot, főleg kelt tésztát, de a rizskókot is szívesen sütötte, no meg a palacsintát is. Az idénynek megfelelő gyümölcs mindig volt az asztalon.Hétvégén levágott egye-egy csirkét, vagy ritkát tyúkot, akkor volt hús. Nyár végére nagyok lettek a libák és a kacsák, akkor a hétvégi menű megváltozott. A sok-sok finomság ellenére nem volt problémánk a túlsúllyal, pedig Mami szigorúan zsírral főzött. Előzmény: Bolya, 2007-07-31 12:31Az egészség a konyhában kezdődik. (Ron Rosenthal)
[Törölt felhasználó] üzente 17 éve
[Törölt felhasználó] üzente 17 éve
Mami bundás kenyere ( nem híresség, de máshol még nem ettem)Hozzávalók:kb. 4 szelet kenyérhez 1 felvert egész tojás ( a kenyerek ujjnyi vastagságúek)kicsi tej a tojásba, hogy könnyebben keveredjen a tojáscsipet sóolaj a sütéshezElkészítés:az olajat felforrósítjukközben a kenyereket jól beleforgatjuk a felvert tojásokbapirosra megsütni mint a két oldalát Forrón és egy kicsit még megsózva finom reggeli és vacsora. ( De még gyors ebédnek is jó.)További ötletek a bundás kenyérhez:forrón reszelt sajtot szórni rá,paradicsom szeletekkel enni stb.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás