Tanulás oktatás: Helyi ételek, italok...... (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Tudásháló klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 321 fő
  • Képek - 153 db
  • Videók - 31 db
  • Blogbejegyzések - 254 db
  • Fórumtémák - 27 db
  • Linkek - 90 db

Üdvözlettel,

Tudásháló klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tudásháló klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 321 fő
  • Képek - 153 db
  • Videók - 31 db
  • Blogbejegyzések - 254 db
  • Fórumtémák - 27 db
  • Linkek - 90 db

Üdvözlettel,

Tudásháló klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tudásháló klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 321 fő
  • Képek - 153 db
  • Videók - 31 db
  • Blogbejegyzések - 254 db
  • Fórumtémák - 27 db
  • Linkek - 90 db

Üdvözlettel,

Tudásháló klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tudásháló klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 321 fő
  • Képek - 153 db
  • Videók - 31 db
  • Blogbejegyzések - 254 db
  • Fórumtémák - 27 db
  • Linkek - 90 db

Üdvözlettel,

Tudásháló klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Helyi ételek, italok......

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 17 éve

A bajai halászlé, a szegedi halászlé, a debreceni töltött káposzta, a gyulai kolbász, a szegedi téliszalámi stb. mindenkinek ismerős.  Mennyi dolog van még amit nem tud mindenki ! Nagymamák titkos receptje, szakácsnők lakodalmi fogásai.....     Vendégcsalogató falatok ! Ugye Te is tudsz ilyent ?  

Hozzászólások eddig: 3

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 17 éve

Véletlen elmentettem a folytatás ez lett volna: Nagymamám mindig azt főzte, aminek épp az évszakok szerinti ideje volt. Nagyon ritkán vett az ún. primőröket is, amiket már egész évben lehet kapni.  Minden évszaknak saját ételei voltak. A nyár az csupa-csupa zöldből,  gyümölcsből, és sok-sok levesből állt. Hétköznapokon szinte nem is volt húsból készült étel. Tojásból készült ételek viszont készültek. Egy-egy finom zöldségleves után sütött valami finomságot, főleg kelt tésztát, de a rizskókot is szívesen sütötte, no meg a palacsintát is. Az idénynek megfelelő gyümölcs mindig volt az asztalon.Hétvégén levágott egye-egy csirkét, vagy ritkát tyúkot, akkor volt hús. Nyár végére nagyok lettek a libák és a kacsák, akkor a hétvégi menű megváltozott. A sok-sok finomság ellenére nem volt problémánk a túlsúllyal, pedig Mami szigorúan zsírral főzött. Előzmény: Bolya, 2007-07-31 12:31Az egészség a konyhában kezdődik. (Ron Rosenthal)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 17 éve

Az egészség a konyhában kezdődik. (Ron Rosenthal)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 17 éve

Mami bundás kenyere ( nem híresség, de máshol még nem ettem)Hozzávalók:kb. 4 szelet kenyérhez 1 felvert egész tojás ( a kenyerek ujjnyi vastagságúek)kicsi tej a tojásba, hogy könnyebben keveredjen a tojáscsipet sóolaj a sütéshezElkészítés:az olajat felforrósítjukközben a kenyereket jól beleforgatjuk a felvert tojásokbapirosra megsütni mint a két oldalát Forrón és egy kicsit még megsózva finom reggeli és vacsora. ( De még gyors ebédnek is jó.)További ötletek a  bundás kenyérhez:forrón reszelt sajtot szórni rá,paradicsom szeletekkel enni stb.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu