Tanulás oktatás: Egészséges a margarin?

Szeretettel köszöntelek a Tudásháló klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 321 fő
  • Képek - 153 db
  • Videók - 31 db
  • Blogbejegyzések - 254 db
  • Fórumtémák - 27 db
  • Linkek - 90 db

Üdvözlettel,

Tudásháló klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tudásháló klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 321 fő
  • Képek - 153 db
  • Videók - 31 db
  • Blogbejegyzések - 254 db
  • Fórumtémák - 27 db
  • Linkek - 90 db

Üdvözlettel,

Tudásháló klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tudásháló klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 321 fő
  • Képek - 153 db
  • Videók - 31 db
  • Blogbejegyzések - 254 db
  • Fórumtémák - 27 db
  • Linkek - 90 db

Üdvözlettel,

Tudásháló klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tudásháló klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 321 fő
  • Képek - 153 db
  • Videók - 31 db
  • Blogbejegyzések - 254 db
  • Fórumtémák - 27 db
  • Linkek - 90 db

Üdvözlettel,

Tudásháló klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Családanyaként mindég arra törekedtem, hogy lehetőleg a legegészségesebben etessem családom tagjait. Mindég elolvastam mindenféle jó tanácsot. Meggyőződésem, hogy nagyon sok függ egy anyuka főztjétől. A család éhesen hazajön és jóízűen megeszi, amit a mama az asztalra tesz. Hosszú éveken keresztül! Márpedig ez sokat nyom a latban. Egészség-betegség a tét! - És most jön a bökkenő! Évekkel ezelőtt meggyőztek arról, hogy ne zsírt, ne vajat, mert.... Nem magyarázom, mert mindenki ezt olvasta. - Aztán a napokban a következő e-mailt kaptam:

Van benne igazság!

A margarint eredetileg pulykák hízlalásához fejlesztették ki. Mikor az a pulykák halálát okozta, az emberek, akik a kutatásra szánt, befektetett pénzüket vissza akarták kapni, összedugták a fejüket. Ez egy fehér anyag volt, és semmi nem utalt arra, hogy élelmiszer, ezért sárgára színezték és úgy adták el a vaj helyettesítőjeként. Hogy tetszik? Kitaláltak néhány ötletes új ízt is.

Tudod, hogy mi a külonbség a margarin és a vaj között?

Olvasd végig...nagyon érdekes lesz!

Mindkettő ugyanannyi kalóriát tartalmaz.

A vaj kicsit gazdagabb telített zsírban: a vajban 8 gram, míg a margarinban 5 gram.

A margarin fogyasztása nők esetében 53%-kal növeli a szív- és érrendszeri megbetgedéseket, összehasonlítva ugyanannyi elfogyasztott vajmennyiséggel, legalábbis a legújabb harvardi orvostudományi tanulmány szerint. A vaj fogyasztása növeli az egyéb táplálékokból származó tápanyagok felszívódását.

A vaj, táplálkozás szempontjából sok előnnyel rendelkezik, míg a margarin csak néhánnyal, mivel ezek hozzáadottak.

A vajnak sokkal jobb íze van, mely más ételek ízét is kiemeli.

A vaj több évszázados múltra tekint vissza, míg a margarin még 100 évesre sem.

És most a margarinról...

Nagyon gazdag hozzáadott zsírsavakban. Ez megháromszorozza a koszorúér elmeszesedésének kockázatát. Növeli a koleszterin szintet és főleg az LDL (rossz koleszterin) szintjét, míg a HDL (jó koleszterin) szintjét csökkenti. A rák kialakulásának kockázatát kb. 5-szörösére növeli. Rontja az anyatej minőségét.

Csökkenti az immunrendszer reakcióját.

Csökkenti az inzulin reakcióját.

65141_816289_normal

Mi a véleményetek? Miket tudtok ezzel kapcsolatban? - Teljesen összezavarják az embert!

 


Címkék: egészség margarin vaj

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu