Tanulás oktatás: blog

Szeretettel köszöntelek a Tudásháló klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 321 fő
  • Képek - 153 db
  • Videók - 31 db
  • Blogbejegyzések - 254 db
  • Fórumtémák - 27 db
  • Linkek - 90 db

Üdvözlettel,

Tudásháló klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tudásháló klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 321 fő
  • Képek - 153 db
  • Videók - 31 db
  • Blogbejegyzések - 254 db
  • Fórumtémák - 27 db
  • Linkek - 90 db

Üdvözlettel,

Tudásháló klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tudásháló klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 321 fő
  • Képek - 153 db
  • Videók - 31 db
  • Blogbejegyzések - 254 db
  • Fórumtémák - 27 db
  • Linkek - 90 db

Üdvözlettel,

Tudásháló klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tudásháló klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 321 fő
  • Képek - 153 db
  • Videók - 31 db
  • Blogbejegyzések - 254 db
  • Fórumtémák - 27 db
  • Linkek - 90 db

Üdvözlettel,

Tudásháló klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Tudásháló klub hírei

A magyar ételek elkészítési módja napjainkban - talán szerencsére - korántsem azonos õseinkével. A honfoglalás elõtti korban már megtalálhatóak azon ételek alapjai, amelyeket - fejlesztett formában - ma is ismerünk. Az osztjákoktól örököltük a bablevest, az azerbajdzsánoktól a gulyáslevest. A töltött káposzta õse a szárma. Ez a szõlõ- vagy káposztalevélbe töltött és rizzsel kevert hús török eredetû étel, többek között ez is egy bizonyíték arra, hogy a török hódítás igen nagy hatással volt a magyar konyha kialakulására.

Tovább 

Az 1956-os forradalom Magyarország népének a diktatúra elleni forradalma és a szovjet megszállás ellen folytatott szabadságharca, amely a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. A budapesti diákok békés tüntetésével kezdõdött 1956. Október 23-án-án, és a fegyveres felkelõk ellenállásának felmorzsolásával fejezõdött be november 10-én.

Az október 23-i budapesti tömegtüntetés a kommunista pártvezetés ellenséges reakciója és a fegyvertelen tömegre leadott véres sortûz következtében még aznap éjjel fegyveres felkeléssé nõtt.

Tovább 

 

Edd meg szépen a spenótot, hogy nagyra nõhess! - mondogatták drága szüleink, meg mi is drága gyermekeinknek. Aztán vagy elfogyott az a spenót, vagy zöldre festette a kis utód a szoba falát.

De, valamitõl nagyra nõttünk! S hogy mitõl nõ nagyra a Mont Blanc?

A francia Alpokban lévõ gyönyörû Chamoni síparadicsomban a hétvégén tartott közgyûlésen a földmérõk arra a megállapításra jutottak, hogy az utóbbi két évben a Mont Blanc 2,15 méterrel lett magasabb, ugyanakkor terjedelmében is nõtt.

Tovább 

Családanyaként mindég arra törekedtem, hogy lehetõleg a legegészségesebben etessem családom tagjait. Mindég elolvastam mindenféle jó tanácsot. Meggyõzõdésem, hogy nagyon sok függ egy anyuka fõztjétõl. A család éhesen hazajön és jóízûen megeszi, amit a mama az asztalra tesz. Hosszú éveken keresztül! Márpedig ez sokat nyom a latban. Egészség-betegség a tét! - És most jön a bökkenõ! Évekkel ezelõtt meggyõztek arról, hogy ne zsírt, ne vajat, mert.... Nem magyarázom, mert mindenki ezt olvasta.

Tovább 

Az erdélyi Nagyszeben 2007-ben, Luxemburg mellett, Európa Kulturális Fõvárosa .
Nagyszeben a Fogarasi havasok lábánál fekszik, gyönyörû környezetben. 1192-ben említik elõször, Cibin néven. A várost II. Géza magyar király alapította, szászokat telepített oda. Hamarosan az erdélyi szászok kereskedelmi és szellemi központja lett. Szabad királyi várossá lett nyilvánítva. 1442 március 25-én a város mellett verte meg Hunyadi János Mezid bég török seregét.60611_455952_normal Az erõs fallal és 40 bástyával védett várost a török nem tudta bevenni.

Tovább 

Ma az állatok világnapja van

Az Állatok Világnapja az állatszeretetérõl ismert Assisi Szent Ferenc ünnepe, azaz október 4, Assisi Ferencnek, az állatok védõszentjének halála napja.
(Assisi Szent Ferenc már a XIII. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körül vesz minket, legyen az élõ vagy élettelen.)


A világnapon eredetileg a vadon élõ állatok védelmére figyelmeztettek és pusztításuk ellen tiltakoztak, ma már minden védtelen élõlényre felhívják a figyelmet.

Tovább 

Ismét megjelent a világ legszennyezettebb helyeinek listája. Hét ország és 12 millió ember érintett ebben a szomorú statisztikában. A szennyezettség okozta mérgezések genetikai problémákat, koraszüléseket, születési rendellenességeket, daganatos megbetegedéseket okoznak.
Az elsõ Szumgajit, Azerbajdzsán. Érintett lakosság: 275.000
Szumgajit az egyik legjelentõsebb szovjet ipari központ volt. Teljes mûködése idején kb. 40 ipari és mezõgazdasági vegyi gyárral rendelkezett.

Tovább 

Kodály videók a világhálón

 

A videók új ablakban nyílnak meg, hogy közben tovább böngészhessen az oldalon.


Kattintson IDE a videók megtekintéséhez!

 

 

forrás: http://www.kodaly125.hu/magyar.asp?id=53

Kodály Zoltán

(Kecskemét, 1882. december 16. ? Budapest, 1967. március 6.)


Kodály Zoltán fonográffalKodály Zoltán, a magyar zeneszerzés, népzenekutatás, zenepedagógia és mûvelõdés történetének kiemelkedõ jelentõségû alakja galántai gyermekkorát és nagyszombati érseki fõgimnáziumban töltött diákéveit követõen 1900 szeptemberében érkezett Budapestre, hogy párhuzamosan végezze egyetemi tanulmányait a Pázmány Péter Tudományegyetem magyar-német szakos hallgatójaként, az Eötvös Kollégiumban, valamint Hans Koessler zeneakadémiai zeneszerzés-osztályában.

Tovább 

 A vörösborok aromái

17 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás



Virágaromák
Pünkösdi rózsa: fiatal bordeauk-i borok;
rózsa: barbera és nebbiolo;
ibolya: érett, telt vörösborok, Rhône-völgyi vagy tengerentúli syrah, érett toscanai borok.

Gyümölcsaromák
A fiatal vörösborok illata inkább piros gyümölcsökre emlékeztet; egy fiatal pinot noir jól felismerhet? málnaillatáról, érett változata fekete cseresznyét idéz? illatáról. S?r? vörösborok illata sokszor bef?zött gyümölcsöt idéz. A piros ribizke a jellegzetes aromája a cabernet sauvignonnak, míg a merlot inkább szilvára emlékeztet.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu